Un produs Blogger.
RSS

Tagliatelle cu pesto de leurda si legume

Ingrediente pentru 4 portii:
- 300g tagliatelle
- o legatura mare de leurda (2 daca sunt mai mici)
- 50g parmesan
- 100g migdale crude
- 100ml ulei de masline
- 4 linguri ulei de masline
- un dovlecel
- o vanata
- 4-5 ciuperci
- sare si piper dupa gust
Ingrediente
Pentru pesto de leurda alegem bolul mare al blenderului, in care punem parmesanul intr-o singura bucata si il maruntim cu blenderul. Dureaza cam o jumatate de minut sa avem parmesanul pefect pentru pesto. Punem apoi si migdalele, care sunt maruntite in cateva secunde, apoi e randul leurdei, pe care o rupem in bucati mai mici, mai ales daca frunzele sunt foarte lungi si punem deasupra si uleiul de masline. Amestecam, amestecam, amestecam. Cu viteza 5 sau cu turbo :)
Preparare
O sa obtinem un pesto foarte cremos si aromat, care nu are nevoie de sare si piper si in niciun caz nu are nevoie de usturoi, ca doar leurda e numita usturoi salbatic. Intr-o tigaie incapatoare incingem cele 4 linguri de ulei de masline si tragem la tigaie dovlecelul, vanata si ciupercile, toate taiate in felii mai groase si mai mari, pentru ca vrem sa isi pastreze tinuta. Nu le calim pana se fac piure, ci numai cat sa intre furculita in ele, pentru ca vrem sa fie al dente. Punem deasupra pesto, eu am pus cam jumatate din cantitatea preparata. Amestecam bine bine, apoi punem si tagliatelele, pe care le-am fiert dupa instructiunile de pe pachet, astfel incat sa fie al dente. Daca doriti sa aveti mai mult sos sau vi se pare ca pastele au iesit prea uscate, mai puneti un pic de pesto si cateva linguri din apa in care au fiert pastele, pentru ca e plina de amidon si ajuta ca sosul sa fie mai legat si mai cremos.
Preparare
Daca nu folositi pesto de leurda imediat dupa pregatire, puteti sa il puneti in vasul pentru depozitare de care va spuneam mai devreme, ii puneti capacul (ca sa nu miroasa in tot frigiderul a leurda/usturoi) si il dati la rece pana la folosire. Pesto astfel preparat in casa, sta foarte bine la frigider 2-3 saptamani.
Vas depozitate blender Philips HR1372
Astea fiind spuse, sper ca va place reteta, chiar daca nu au carne, pastele sunt foarte satioase si pesto de leurda le face si mai aromate. Apropo, alaturi de leurda puteti pune si o legatura de loboda, nu se supara absolut nimeni :) Sa va fie de bine si nu uitati sa imi scrieti intr-un comentariu de ce va doriti acest blender si la ce l-ati folosi si cine stie, poate va fi al vostru :)
Tagliatelle cu pesto de leurda si legume
Tagliatelle cu pesto de leurda si legume
Tagliatelle cu pesto de leurda si legume
Tagliatelle cu pesto de leurda si legume
Pesto de leurda
Tagliatelle cu pesto de leurda si legume

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

reclame