Ingrediente:
- 1 ceasca faina
- 2 oua
- 1 pahar lapte
- un praf de sare
- 2 lingurite de zahar
- 2 lingurite de unt sau ulei
- esenta de rom
- 1 lingura de unt topit pentru uns tava
Mod de preparare:
Se
pune intr-un castron faina, se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul,
esenta de rom si laptele. Se amesteca totul cu mixerul (e mai rapid
decat cu o furculita); se mai adauga 2 lingurite de unt topit,
amestecind intr-una. Compozitia trebuie sa fie ca o smintina subtire. Se
lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se
infierbinte, pe foc potrivit. Se unge tigaia cu unt, se toarna o lingura
plina de compozitie, miscind repede tigaia de coada, ca sa se acopere
tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita
pe cealalta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folosind un
cutit lat. Se fac pe rand toate clatitele, punandu-le intr-o farfurie
una peste alta, cu capac, sa nu se usuce. Din cind in cind, se amesteca
bine compozitia din castron, sa nu ramina prea groasa la fund; in acest
caz se poate subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte
subtirele si din 2 oua se pot obtine la o tigaie mijlocie pina la 20 de
buc. Ca sa le flambati, impaturiti clatitele in 4, stropiti-le cu putin
coniac si aprindeti alcoolul cu un bat de chibrit.
Timp de preparare: 30 min
Pofta Buna!
Clatite flambe cu coniac
13:36 |
Etichete:
Clatite flambe cu coniac
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu