Ingrediente:
- 200 g. nuci macinate
- 200 g. zahar
- 400 g. faina
- 400 g. unt
Mod de preparare:
Puneti faina intr-un vas si apoi adaugati untul taiat bucatele mici. Frecati faina cu untul impreuna, apoi adaugati zaharul si nuca si amestecati bine toate ingredientele pana obtineti un aluat fraged.
Dati 1h la frigider, apoi puneti pe o planseta tapetata cu faina o jumatate din aluat si intindeti cu sucitorul. Se intinde de grosimea de 5 mm si cu o forma de taiat biscuiti sau fursecuri sa dau formele dorite (puteti folosi un pahar). Se coc la foc mediu citeva minute pana incep sa se rumeneasca pe margini, se scot din tava imediat cu un cutit si se pun pe un platou. Dupa ce acestea se racesc se ung cu gem sau crema de cacao, doua cate doua.
Pentru crema de cacao aveti nevoie de: 250 g. unt rece, 1/2 pahar apa, 150 g. zahar, 50 g. cacao. Frecati untul spuma si intre timp puneti restul ingredientelor la foc pana obtineti un sirop. Dupa racire incorporati putin cate putin untul si amestecati bine pana la obtinerea cremei. Pentru glazura folositi Finetti in doua culori.
Timp Preparare: 1 h 30 '
Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu